دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) میزبان اولین سمپوزیوم بین‌المللی جاده ابریشم 2019

اولین سمپوزیوم بین المللی جاده ابریشم جاده صلح و دوستی با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی از کشورهای روسیه، افغانستان،ترکیه،عراق، هند، چین، ایتالیا، ازبکستان و ژاپن در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، عبدالغفور لیوال، سفیر افغانستان در ایران در این مراسم طی سخنانی با اشاره به اهمیت استراتژیک جاده ابریشم بیان داشت: ما راه ابریشم را راه صلح و توسعه می نامیم و در سفرنامه های مختلف روایات متعددی وجود دارد که در این منطقه با صلح و امنیت زندگی می کردند.

سفیر افغانستان در ایران در سمپوزیوم بین‌المللی جاده ابریشم ادامه داد: در این زمان که در خصوص احیای راه ابریشم صحبت می کنیم قبل از همه باید به بازگرداندن صلح و زندگی در این منطقه بیاندیشیم.

وی عنوان کرد: ما زمانی در کشور چین با دوستان پاکستانی خود در خصوص احیای راه ابریشم صحبت می کردیم و همسایه خوب ما کشور چین معتقد بود بدون صلح در افغانستان احیای راه ابریشم امکان ناپذیر است.

عبدالغفور لیوال افزود: صلح منطقه ای زمانی مقدور است که ما در این خصوص فکر کنیم و به جای سرمایه گذاری در جنگ های نیابتی یکدیگر به مناسبات اقتصاد محور، باور داشته باشیم و حکومت افغانستان راه هایی ترانزیتی را با توجه به اولویت سیاست اقتصادی خود معرفی کرده است.

وی اعلام کرد: ما شراکت بزرگ اقتصادی با جمهوری اسلامی داریم و با توجه به همین نیاز، با بندر چابهار از تحریم های بین المللی با تلاش های افغانستان، معافیت حاصل کرده است.

سفیر افغانستان در ایران گفت: احیای راه ابریشم از راه های ما برای صلح واقعی در منطقه می گذرد و ما می توانیم با مناطق آزاد تجاری و اقتصادی در این حوزه و با رویکرد برد برد اقتصادی تعامل داشته و این راه تاریخی و راهی که ارزش فرهنگی مشترک بین ملل منطقه است را احیا کنیم.

وی خاطر نشان کرد: مردم و حکومت افغانستان و نسل جوان افغانستان که در این سمپوزیوم بین‌المللی جاده ابریشم حضور دارند با ملل دوست و برادر این منطقه در این تعهد همراه و همگام خواهند بود.

هدایت الله جمالی پور استاندار قزوین نیز در این مراسم اظهار داشت: جاده ابریشم در گذشته به عنوان بزرگترین شبکه بازرگانی و تجاری دنیا غرب و شرق و جنوب آسیا را به یکدیگر و آسیا را به شرق اروپا و شمال آفریقا متصل می کرده است.

وی افزود: راه ابریشم از چین آغاز و تا دریای مدیترانه امتداد می یافت و تعدادی از استان ها و شهرهای کشورمان در مسیر این جاده قرار داشتند، همین مسئله سبب شد تا در گذشته احداث کاروانسراها در ایران خصوصاً در شهر قزوین که در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته بود رونق گیرد.

جمالی پور با بیان اینکه کاروانسرای سعدالسلطنه به عنوان بزرگترین کاروانسرای مسیر جاده ابریشم از نمونه های بارز آن است، تصریح کرد: مسیر جاده ابریشم فقط برای تجارت و نقل و انتقال کالا نبود بلکه از طریق آن علم و دانش و فرهنگ نیز بین اقوام و ملل مختلف تبادل می شد.

استاندار قزوین یادآور شد: به همین دلیل شهرهایی که در این مسیر بودند به لحاظ فرهنگی و اقتصادی پیشرفت چشمگیری داشتند موضوع مهم در این بین نقش تاریخی قزوین در شکل گیری و تقویت آن در گذشته و نیز ایفای نقش فعال در احیا جاده ابریشم در آینده است.

وی ادامه داد: ایران با تاریخ و تمدنی کهن هم در عرصه علمی با تربیت دانشمندانی بزرگ همچون ابوعلی سینا، ذکریای رازی، خواجه نصیرالدین طوسی به گسترش علم و فناوری به جامعه جهانی کمک کرده است و هم در عرصه صلح کشوری صلح طلب است.

جمالی پور در سمپوزیوم بین‌المللی جاده ابریشم اظهار کرد: مهمترین ویژگی ملت ایران استقلال طلبی و همکاری با ملت ها براساس احترام متقابل و منافع مشترک است، امروز کشور ایران با ظرفیت های متنوع فرصتی بزرگ برای همکارهای مشترک در حوزه علمی و صنعتی با کشورهای جهان از جمله کشورهای عضو شبکه جاده ابریشم است.

وی یادآور شد: برگزاری اولین سمپوزیوم جاده ابریشم جاده صلح و توسعه در ایران و شهر کهن و فرهنگی علمی قزوین فرصتی است برای آشنایی بیشتر با ظرفیت های ممتاز کشور ایران به ویژه قزوین و مقدمه ای برای تقویت روابط علمی، فناوری، صنعتی، فرهنگی و سیاسی بین کشورهای عضو این شبکه مهم و اثر گذار است.

استاندار قزوین گفت: امروزکه کشورهای مختلفی در خاورمیانه درگیر جنگ بی رحمانه و نسل کشی هستند. معتقدم جایگاه این شبکه علمی، دانشگاهی و دانشمندان عضو این شبکه به واسطه ظرفیت های علمی و اجتماعی شان می توانند در تغییر نگرش و رهبران سیاسی و حاکم شدن صلع و دوستی در جوامع به ویژه در منطقه حساس خاورمیانه نقش مهمی ایفا کند.

وی افزود: معتقدم دانشگاه های عضو این شبکه می توانند با تقویت همکاری و هم افزایی در حوزه های آموزشی و پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی گام های

مهمی در مسیر توسعه پایدار و رفع محرومیت و تبعیض ها نفی جنگ و خونریزی در جوامع جهانی بردارند.

جمالی پور ادامه داد: چشم انداز فعالیت این اتحادیه دانشگاهی می تواند تاثیر مهمی بر تصمیمات رهبران سیاسی در موضوعات مرتبط با دیپلماسی علم و فناوری و حتی سیاسی به ویژه در حوزه روابط بین الملل برجا بگذارد.وی بیان کرد: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بر اساس ماموریت منطقه ای و بین المللی خود همواره توسعه همکاری های علمی و بین المللی با دانشگاه های عضو شبکه را در دستور کار دارد.

جمالی پور گفت: استان قزوین در سال ۱۳۹۰ نیز میزبان شهرداران کشورهای عضو جاده ابریشم بود، در این اجلاس نشست های تخصصی با حضور اندیشمندان و صاحبنظران مختلف برگزار شد. امروز شهر قزوین به عنوان پایلوت نشست های مهم با عنوان جاده ابریشم شناخته شده است و این موضوع امروز جایگاه شهر قزوین و نیز دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در شبکه دانشگاه های جاده ابریشم تقویت کرده است.

استاندار قزوین هدف از برگزاری سمپوزیوم بین‌المللی جاده ابریشم جاده صلح و دوستی را افزایش تعامل فرهنگی و علمی، فناوری، صنعتی و حتی سیاسی میان دانشگاههای و کشورهای واقع در مسیر آبی و خشکی راه ابریشم عنوان کرد.

در ادامه دکتر بیات، معاون امور بین الملل دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) گفت: این دانشگاه عضو شبکه دانشگاه‌های جاده ابریشم است و اعضای آن وظایفی را در راستای تقویت روابط فرهنگی و اجتماعی ملل مختلفی که در طول تاریخ با یکدیگر پیوستگی داشته‌اند دارند.

وی افزود: روز نخست این همایش به پنل‌های تخصصی با چهار محور فرهنگ، تمدن و تاریخ، روابط بین‌المللی و صلح، زیرساخت‌های اقتصاد، انرژی و راه و ترابری و همچنین قزوین به عنوان یکی از شهرهای مهم مسیر جاده ابریشم در تاریخ و آینده اختصاص خواهد داشت.

دکتر بیات ادامه داد: قزوین در طول تاریخ همواره در مسیر ارتباطی کشورهای مهم بوده و قرار گرفتن دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) در آن فرصتی برای دفاع از این خاستگاه و جلب توجه اذهان بین‌المللی به جایگاه این شهر است.

وی خاطرنشان کرد: این نخستین سمپوزیوم در خصوص جاده ابریشم بوده و در آن از سفرا و نمایندگان فرهنگی کشورهای مختلف نیز دعوت به عمل آمده است.

دکتر بیات، با اشاره به عضویت ۸۰ دانشگاه در شبکه دانشگاه‌های جاده ابریشم، افزود: هر کشور پنج سهمیه در این شبکه دارد که از ایران دانشگاه‌های بین‌المللی امام‌خمینی (ره)، علامه طباطبایی، گیلان، اصفهان و شیراز عضو این شبکه هستند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Powered By WordPress | Coursemax