مطبوعات کشوری و دانشگاهی فضای خوبی ندارد : دکتر محمد رضا فراهانی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو فراهانی، معاون فرهنگی وزارت بهداشت امروز در سومین نشست مطبوعاتی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با فعالان نشریات دانشجویی اصلاح طلب که در باغ موزه نگارستان تهران برگزار شد، گفت: ما اهل قلم را نخبگان و انسانهای شریفی می دانیم و معتقدیم ما در حوزه مطبوعات کشور و دانشگاهی آزادی نداریم.

فراهانی افزود: در این پنج سال تلاش شده که نشریات مختلفی منتشر شوند؛ اما مداخلاتی از خارج از دانشگاه وجود داشته و هر گاه ما فکر کردیم اوضاع بهتر شده با مسئولان دانشگاهی برخورد شده است در هر حال ما در یک فضای نامطلوب کار کردیم؛ بنابراین باید مبارزه کنیم تا وضعیت بهتر باشد.

استبدادزدگی در ایرانی ها ژنی شده است: دکتر محمد رضا فراهانی

معاون فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه استبدادزدگی در ایرانی ها ژنی شده است؛ به گونه ای که وقتی یک صندلی به دست می آوریم نمی توانیم با مخاطب ارتباط برقرار کنیم.

وی گفت: بعد از مشروطه که به دنبال ازادی بودیم همیشه فکر می کردیم باید ساخت قدرت را اصلاح کنیم؛ اما به نظر بنده باید در بطن نهادهای اجتماعی کار می کردیم. در هر حال اگر همه مردم دموکرات بودند، امکان نداشت تحت سلطه استبداد قرار بگیرند.

فراهانی با طرح این سوال که وقتی تعاملات و انتخابات تشکل ها را می بینیم واقعا این تشکل ها چقدر دموکراتیک برخورد می کنند و یا آیا جریان اصلاحات امروز دموکراتیک اداره می شود و یا پدر سالار گفت: باید نوع نگرش خود را تغییر دهیم تا وضعیت اصلاح شود.

در خصوص روند صدور مجوز اتحادیه‌های جدید دانشجویی فقط می‌توانم بگویم شرمنده ام

معاون فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بنده در خصوص روند صدور مجوز اتحادیه‌های جدید دانشجویی فقط می‌توانم بگویم شرمنده ام در واقع این یکی از ظلم‌هایی است که به تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی شده است؛ با این وجود همه می‌دانید که فشار‌هایی خارج از دو وزارت خانه علوم و بهداشت وجود دارد.

وی با بیان اینکه دوستان مخالف با صدور مجوز برای اتحادیه‌های دانشجویی جدید اشتباه می‌کنند، چون این اتحادیه‌ها به بحث امنیت ملی کمک خواهند کرد، افزود: جایی که الان ایستاده ایم در حوزه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نقطه گرانیگاه بردار‌های صاحب قدرت در حاکمیت جمهوری اسلامی است و اگر دولت محکم‌تر عمل کرده بود، در یک نقطه مطلوب‌تر قرار داشتیم.

فراهانی از دانشجویان به عنوان یکی از بردار‌های قدرت نام برد و افزود: مطالبات اجتماعی می‌تواند گرانیگاه را تغییر دهد؛ با این وجود شما دانشجویان باید در بحث صدور مجوز اتحادیه دانشجویی جدید مقاومت داشته و کمک کننده باشید در هر حال توصیه بنده این است که دولت باید از کسانی که دنبال تحقق شعار‌های دولت تدبیرو امید هستند حمایت کند، اما ما از بالا حمایتی ندیده ایم و دولت هم فقط شعار داده؛ به گونه‌ای که کسانی که به دنبال تحقق شعار‌های دولت بوده اند را فقط تضعیف کرده است.

دانشجویان برای صدور مجوز اتحادیه دانشجویی جدید باید انرژی بیشتری صرف کنند

معاون فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با طرح این سوال که چه قدر می‌توانیم حرف درمانی و گفتار درمانی کنیم تا بتوانیم نسل دانشگاهی را حفظ کنیم، اظهار کرد: دانشجویان برای صدور مجوز اتحادیه دانشجویی جدید باید انرژی بیشتری صرف کنند، چون با صرف انرژی کم به هدف‌هایی که می‌خواهیم نمی‌رسیم در هر حال باید نیروی بیشتری صرف کرده و از محافظه کاری دست برداریم.

وی با اشاره به اینکه ما در این ۵ سال هزینه‌های زیادی برای نشریات دانشجویی وزارت بهداشت صرف کرده ایم، افزود: با سرمایه گذاری در این حوزه بهتر و سریع‌تر به اهداف خود می‌رسیم؛ در هر حال نشریات دانشجویی به عنوان موتور محرکه حرکت در کشور باید با تحرک بیشتری حرکت کنند.

فراهانی با اشاره به مصوبه جدید شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم برای رتبه بندی نشریات دانشجویی وزارت خانه تصریح کرد: براساس این رتبه بندی همه اتفاقات مانند حمایت‌های مالی معطوف به رتبه بندی نشریات است.

وی با بیان اینکه در رتبه بندی نشریات دانشجویی وزارت علوم ۶ سطح را در نظر گرفته ایم، افزود: در این رتبه بندی نظاماتی را پیش بینی کرده ایم تا نشریات دانشجویی ارزشیابی و رتبه بندی شوند.

دکتر محمد رضا فراهانی با بیان اینکه نشریات کاغذی تقریبا به پایان عمر خود رسیده اند؛ به گونه‌ای که تا ۳، ۴ سال آینده پیش بینی شده در امریکا و اروپا نیز نشریات کاغذی منتشر نشوند، افزود: با توجه به اینکه ما در سال آینده با مشکلات اقتصادی و در واقع با یک جنگ تمام عیار دست به گریبان هستیم مصوب کردیم تا خانه نشریات وزارت بهداشت سامانه‌ای را به منظور بارگذاری نشریات طراحی کنند.

وی با بیان اینکه در سامانه مسدا نشریات بارگذاری شده تا ۵ هزار بار نیز خوانده شده اند، گفت: معتقدم در این دو سال که با مشکل مواجهیم باید دوره گذار از نشریات مکتوب به دیجیتال را حس کنیم در هر حال وزارت علوم با راه اندازی این سامانه به دنبال این است که سامانه نشریات دانشگاهی ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Powered By WordPress | Coursemax